Arjen Paardekooper

Talen

Nederlands, Engels, Duits, Frans

Advocaat ondernemingsrecht | Specialist in bedrijfsovernames | Expert voor aandeelhoudersgeschillen | Ervaren adviseur voor commissarissen en toezichthouders
Over Arjen

Arjen Paardekooper is een advocaat gespecialiseerd in ondernemingsrecht en medeoprichter van Blenheim. Arjen geeft, als managing partner, leiding aan het corporate team van Blenheim, waar hij specialisten aanstuurt op het gebied van bedrijfsovernames, aandeelhoudersgeschillen, fusies, participaties, investeringen en Engelstalige transacties. Hij is een ervaren dealmaker, die menig ondernemer heeft bijgestaan bij de verkoop van zijn of haar bedrijf.

Arjen is tevens oprichter van Hunt Corporate Finance, waar hij samen met zijn team cliënten adviseert over de commerciële kant van transacties. Wil een ondernemer zijn of haar bedrijf verkopen? Dan is Arjen dé ervaren sparringpartner die op zoek gaat naar een geschikte overnamekandidaat.

Toezichthouders en Commissarissen

Arjen is, naast een ervaren overnameadviseur, gespecialiseerd in de advisering van toezichthouders en commissarissen. In 2009 werd Arjen Paardekooper commissaris bij het beursgenoteerde Van der Moolen Holding N.V. om daar orde op zaken te stellen. Naar aanleiding van zijn ervaringen bij Van der Moolen Holding B.V. schreef hij het boek Handleiding voor de commissaris. Dit boek werd een bestseller en staat bij veel commissarissen en toezichthouders op het nachtkastje. Arjen is gastdocent bij de commissarissen- en toezichthoudersopleiding van het TIAS in Tilburg.

Ondernemerschap

Naast advocaat bij Blenheim is Arjen een ervaren ondernemer. Zo is hij één van de oprichters geweest van de succesvolle startup Zecco, die uiteindelijk na een fusie met TradeKing verkocht is aan First Ally.

Ervaring in cross border transacties tussen Nederland en Duitsland

Arjen heeft aan de Universiteit van Heidelberg Duits vennootschapsrecht gestudeerd, en is in dat kader ervaren in het begeleiden van crossborder transacties Nederland – Duitsland. Zo was Arjen onder meer betrokken bij de aankoop van Emmtec en recent adviseerde hij POLIS Immobilien A.G. bij de aankoop van het Sanssouci Buisness Park in Potsdam, Duitsland.

Ervaring

In het afgelopen decennium heeft Arjen meer dan 200 M&A transacties begeleid. Arjen treedt in beginsel niet voor Nederlandse private equity partijen op, hij kiest altijd de kant van de ondernemer die verkoopt (aan private equity). In dat kader is Arjen een zeer ervaren adviseur, omdat hij met nagenoeg de meeste private equity fondsen in Nederland transacties heeft gedaan.

Management buy out

Arjen heeft veel succesvolle Management Buy Outs (MBO) achter zijn naam staan. Een recente MBO is de door Arjen het management van Wibra begeleide transactie, waarbij het management van Wibra de bestaande aandeelhouder uitkocht.

Verkoop onderneming aan een concurrent

In januari 2022 adviseerde Arjen de aandeelhouders van Appical B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan Visma. Visma is een zeer ervaren koper. Zij beschikken over een ervaren inhouse transactieteam. Arjen adviseerde samen met zijn team de aandeelhouders van Appical. Het was een mooi traject met een succesvol einde.

Nevenfuncties

Arjen is onder meer voorzitter van de Raad van Advies van MKB Fonds N.V. en als zodanig ook lid van het Investment Committee van het MKB Fonds N.V. Hierdoor is hij ervaring in de beoordeling van de financiële kant van de transacties en heeft hij een inkijk in de keuken van private equity en weet hij als geen ander waar je als verkopend ondernemer op moet letten. Daarnaast is Arjen Paardekooper actief als vrijwilliger. Hij rijdt met enige regelmaat als chauffeur op de Buurtbus in zijn woonplaats Laren.

Ondernemingsrechtadvocaat

Arjen adviseert als ondernemingsrechtadvocaat ondernemers bij de verkoop van hun bedrijf, maar ook bij de aankoop van een bedrijf, maar ook bij een participatie of investeringen in ondernemingen en bij een Management Buy In of Management Buy Out. En mocht er een geschil tussen de aandeelhouders ontstaan, adviseert Arjen graag de aandeelhouders om tot een oplossing van het geschil te komen.

Stel direct uw vraag aan Arjen Paardekooper

Artikelen van Arjen

Publicaties van Arjen

Podcasts van Arjen