Rieke Kramer

Talen

Nederlands, Engels, Duits, Spaans

Rieke Kramer is advocaat bij Blenheim en gespecialiseerd in het bestuursrecht. In haar dagelijkse praktijk adviseert zij (horeca)ondernemers, particulieren en gemeenten over verscheidene kwesties met betrekking tot het bestuursrecht, waaronder met name vergunningen en handhaving en toezicht.
Over Rieke

Rieke is sinds december 2020 werkzaam bij Blenheim en is in februari 2021 beëdigd tot advocaat. Zij heeft specifieke kennis van exploitatievergunningen (o.a. voor horecabedrijven, prostitutiebedrijven, speelautomatenhallen en vaartuigen), horecarecht, openbare orderecht, schaarse rechten en de Dienstenrichtlijn.

Rieke heeft veel ervaring met het adviseren en procederen over bestuursrechtelijke kwesties. Als senior jurist bij de gemeente Amsterdam heeft Rieke ruime ervaring opgedaan in het procederen in (hoger) beroep en juridische (bestuurs)advisering. Tevens was zij jarenlang voorzitter van de bezwaarschriftencommissie. Rieke weet dus hoe de hazen lopen bij de overheid.

Rieke heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en de Universiteit van Amsterdam. In 2012 heeft Rieke haar master Publiekrecht succesvol afgerond. Na afronding van haar master heeft Rieke via specialistisch contractonderwijs de verdiepende vakken ‘omgevingsrecht’ en ‘handhaving en toezicht’ gevolgd.

Na haar studie heeft Rieke als projectmanager bij verschillende reclamebureaus gewerkt. Rieke weet van aanpakken en houdt het overzicht.

Rieke is lid van de Vereniging voor Milieurecht.

Stel direct uw vraag aan Rieke Kramer

Artikelen van Rieke

Podcasts van Rieke