4 januari 2023

Blenheim adviseert aandeelhouders Nexton bij verkoop aan Dura Vermeer

Categorie: Bedrijfsovername

Blenheim kondigt met trots aan dat Nexton, een technisch dienstverlener bestaande uit verschillende bedrijven, is overgenomen door Dura Vermeer. Arjen Paardekooper, Daan Willemse en Olivier Bergh stonden de aandeelhouders juridisch bij gedurende het traject.

Nexton: volledige en toekomstbestendige oplossingen

Nexton is aannemer van vraagstukken op het gebied van smart building, energietransitie, duurzaamheid, circulariteit en as a service modellen. Zij zijn eigenaar van 15 zelfstandige advies- en installatiebedrijven en productleveranciers met een totale omzet van € 47,5 miljoen in 2022. Alle specialismen verbinden zij op een slimme manier. Het voordeel voor de klant: een complete, concrete en toekomstbestendige oplossing voor alle (installatie-)technische vraagstukken.

De CEO van Nexton, Eugene Soffers, is verheugd over de strategische samenwerkingsmogelijkheden die ontstaan na de overname door Dura Vermeer:

‘Nexton als onderdeel van Dura Vermeer betekent meer slagkracht, innovatiekracht en kansen om onze activiteiten uit te bouwen’. Voor klanten met installatietechnische vraagstukken levert deze samenwerking grote voordelen op.’ Daarnaast biedt de samenwerking mooie kansen en doorgroei mogelijkheden voor de medewerkers van Nexton.’

 Verkopende aandeelhouders Eugene Soffers en Rene Zeeman blijven in ieder geval tot en met eind 2024 betrokken bij de organisatie. Een aantal aan Nexton gelieerde bedrijven (NEOS, Centricity24 en GloBLD) gaan niet mee naar Dura Vermeer. Wel blijft Nexton betrokken bij deze bedrijven.

Dura Vermeer: top 5 bedrijf met verdere groeiambities

Dura Vermeer is een top 5 bedrijf in de Nederlandse bouwindustrie met een totale omzet van € 1,6 biljoen in 2022. Dura Vermeer is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1855 en is met circa 2800 medewerkers actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en techniek. De kernactiviteiten omvatten ontwerp, ontwikkeling en realisatie van bouw- en infrastructurele projecten, inclusief onderhoud, renovatie en transformatie.

Dura Vermeer ziet het belang van installatietechniek als integraal onderdeel van bouw- en infraprojecten toenemen. Technologie is van doorslaggevend belang om invulling te geven aan de klantvraag. Dura Vermeer geeft met de overname van Nexton invulling aan de strategische groeiambities van de Divisie Techniek.

Overname in de media