1 februari 2024

Blenheim adviseert Stichting Stayokay bij aankoop Blue Collar Hotel

Categorie: Bedrijfsovername, Fusies en overnames, Ondernemingsrecht

Advocaat ondernemingsrecht Dirk de Waard heeft samen met Jeanine Bosman Stichting Stayokay bijgestaan tijdens de succesvolle aankoop van Blue Collar Hotel B.V. Hierbij is 100% van de aandelen overgenomen van haar aandeelhouders.

Stayokay: grootste hostelketel van Terschelling tot aan Maastricht

Stayokay is de grootste hostelketen van Nederland met 21 locaties, van Terschelling tot Maastricht. Sinds 1929 biedt Stayokay (inter)nationale gasten de ideale plek om te overnachten; slapen kan op privé- of gedeelde kamers. Maar ook voor vergaderingen, feestelijke en zakelijke events ben je bij Stayokay aan het juiste adres. Stayokay verzorgt jaarlijks bijna 900.000 overnachtingen.

Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay:

“Eindhoven stond al langere tijd hoog op onze wensenlijst als locatie om een hostel te openen. We zijn heel blij dat we onze gasten nu ook in Eindhoven een fijn verblijf kunnen aanbieden. Ons nieuwste hostel staat op Strijp-S, een uniek en karaktervol gebied binnen de stad.”

Groeiambities Stayokay

De overname van het Blue Collar Hotel past binnen de groeistrategie van Stayokay om op meer plekken in Nederland betaalbare & duurzame accommodaties aan te bieden. Dit kan door overname van bestaande ho(s)telexploitaties, maar ook door het herontwikkelen van vastgoed dat op dit moment een andere bestemming heeft. De overname van Blue Collar Hotel, met daardoor de toevoeging van een accommodatie in Eindhoven, past binnen deze ambitie.

Deal in de media