Blenheim is full in business

Los van de medische crisis die deze coronatijd met zich meebrengt, worden de gevolgen van corona ook op economisch vlak stevig gevoeld. Vooral bedrijven in de horeca, toerisme en de detailhandel zien de omzetten, als gevolg van de strenge maatregelen flink teruglopen. Ook in overnameland zijn gevolgen van corona goed zichtbaar. Zo meldde het FD gisterochtend dat het aantal MKB verkooptransacties in het eerste halfjaar met 41% is gedaald ten opzichte van de tweede helft van 2019. Niet alleen het aantal verkooptransacties is gedaald, ook de gemiddelde verkoopprijs is het afgelopen half jaar teruggelopen.

Van de deals die wel doorgang hebben gevonden is duidelijk te zien dat het overgrote deel van de koopprijs is gefinancierd met vreemd vermogen. De traditionele banklening en de vendor loan blijken hierbij de meest populaire methodes. 

Ondanks deze zware tijden kunnen wij met trots melden dat het Corporate Team bij Blenheim nog volop bij deals is betrokken. Zo hebben wij alleen al afgelopen week meer dan vier overnames geclosed. Door de diepgaande kennis en de doortastende aanpak die wij als kantoor te bieden hebben, zijn we de ideale partner om u te begeleiden in deze lastige tijden. 

Heeft u een bedrijf op het oog om over te nemen? Of wordt u benaderd om overgenomen te worden? Schroom niet om contact op te nemen met Arjen Paardekooper of Wouter van Malenstein voor een vrijblijvend eerste consult over een strategie op maat.

Gepubliceerde Artikelen