6 oktober 2010

Voorwaarden van benoeming tot commissaris

Categorie: Vennootschapsrecht

Indien u als toekomstig lid van de Raad van Commissarissen door een onderneming wordt gevraagd, staat u veelal niet stil bij al hetgeen er bij een commissariaat komt kijken.

Vanzelfsprekend is er onderscheid tussen een commissariaat bij een gewone vennootschap, een naamloze vennootschap, een naamloze vennootschap zijnde een structuurvennootschap en een naamloze vennootschap zijnde een beursgenoteerde (structuur)vennootschap.

Er zijn diverse aspecten die uw aandacht behoeven.
Voor wat voor soort onderneming wordt u gevraagd en liggen de werkzaamheden van deze onderneming binnen uw expertise, ervaring of kerncompetenties?
Wat is uw band tot de ondernemer, aandeelhouders, bestuurders en/of leden van de Raad van Commissarissen?

Welke voorwaarden stelt u aan uw toetreding? Waar dient u bij uw toetreding en aanstelling, juridisch gezien, rekening mee te houden?

Is het niet beter om gewoon als adviseur te fungeren?

Juridisch advies praktijkervaren advocaten

De (praktijk) ervaren adviseurs en advocaten van Blenheim staan u graag met raad en daad terzijde.
Zij maken graag met u een risicoanalyse van uw toekomstig commissariaat, adviseren u als commissaris hoe u de voorwaarden voor aanstelling moet uitonderhandelen, begeleiden en adviseren u bij de totstandkoming van de aanstelling en/of het contract en de verzekeringsvoorwaarden, waarbij wij tevens gedurende de periode dat u commissaris bent, u met (juridische) adviezen en coaching zullen begeleiden en adviseren.

Neemt u gerust vrijblijvend contact op met  de advocaten van ons Ondernemingsrecht team.