15 november 2016

Herstelkader Rentederivaten: weer vertraging en gedupeerd?

Categorie: Renteswaps

Als gedupeerde van een renteswap hebt u waarschijnlijk wel gehoord van het Herstelkader rentederivaten.

Het herstelkader rentederivaten zou een oplossing moeten bieden voor ondernemers met een renteswap. De praktijk is toch anders. Als advocaat gespecialiseerd in renteswap voer ik nog steeds veel procedures over renteswap. In sommige gevallen is nu al te zien dat het herstelkader geen oplossing is voor de renteswap gedupeerde.

Is het herstelkader de oplossing voor alle schade?

Natuurlijk had ik als advocaat gehoopt dat het herstelkader de oplossing was.

De realiteit is dat er nu al weer vertraging is én er ten tijde van deze blog geen enkel voorstel is verstuurd. In plaats daarvan hebben banken vele interpretatievragen over het herstelkader. Veel ondernemers vrezen dat het herstelkader door banken in hun voordeel wordt geïnterpreteerd en ik kan mij deze vrees wel voorstellen.

Mocht het komen tot voorstellen (zoals het nu naar uitziet, is de verwachting dat dit vertraging oploopt), dan is het raadzaam om dergelijke voorstellen te laten toetsen door een in renteswaps gespecialiseerde advocaat.

Bedacht moet worden dat het herstelkader een generieke oplossing is. Sommige probleemgevallen zijn simpelweg niet onder het herstelkader onder te brengen.

Waarom advies over het herstelstelkader?

Binnen onze praktijkgroep financieel recht staan wij een grote groep ondernemers bij. Niet alleen in de rechtszaal bij het voeren van renteswap procedures, maar ook in schikkingen weten wij waar wij op moeten letten.

Hierdoor kunnen wij nauwkeurig vaststellen of het Herstelkader u voldoende compensatie biedt en of het wellicht beter is om een procedure op te starten. Nu wij inmiddels dermate veel procedure hebben opgestart, zijn de kosten voor het opstellen van een dagvaarding beperkt.

Vragen?

U kunt altijd contact opnemen met advocaat financieel recht