20 oktober 2022

PropertyNL | Vastgoedgoeroes moeten 6 ton cursusgeld terugbetalen

Categorie: Procesrecht

Dit artikel is op donderdag 20 oktober gepubliceerd op de website van PropertyNL. Collega Thomas Kriense is advocaat van de gedupeerde groep ex-deelnemers, die door de rechter in het gelijk zijn gesteld.

Great Property Experience, een cursusbedrijf voor aspirant-vastgoedbeleggers, moet 44 voormalige deelnemers bijna € 600.000 aan cursusgeld terugbetalen. Dit heeft de rechtbank Midden-Nederland in kort geding besloten.

Great Property Experience beloofde de deelnemers financiële vrijheid via vastgoed. Oprichters Peiter Mosnma en Frank Bakker, die inmiddels ook met elkaar gebrouilleerd zijn,  verzorgden tot voor kort vaak met hulp van externe deskundigen trainingen, webinars en events voor aspirant vastgoedbeleggers. Daarnaast garandeerden de oprichters de hoogvliegers -“Black Badgers”- van de cursus toegang tot een exclusief netwerk waarin vastgoeddeals voor het oprapen lagen.

Met name over het aantal en de kwaliteit van die ‘koopjes’ waren de boze deelnemers niet tevreden. Het leidde uiteindelijk tot een gang naar de rechter. Deze gaf de cursisten eerder deze week in een korte geding voor de rechtbank Midden-Nederland gelijk. In het (nog niet gepubliceerde) vonnis dat in handen is van PropertyNL, beoordeelt de rechter het voorrangssysteem dat GPE de leden bij de vastgoeddeals voorhield als een “misleidende handelspraktijk”.

GPE moet het cursusgeld voor alle bij de rechtszaak betrokken leden terugbetalen. Of het bedrijf in beroep gaat tegen de uitspraak is niet bekend.