14 december 2023

Reorganisatie binnen uw onderneming (mogelijk) aanstaande? Blenheim helpt u graag!

Categorie: Reorganisatie

In de afgelopen periode zijn aankondigingen van reorganisaties veelvuldig in het nieuws geweest. Onder meer Rabobank, FrieslandCampina en Vodafone kondigen grote reorganisaties aan. Maar ook bij minder grote ondernemingen wordt steeds vaker gereorganiseerd. Voorgaande is een gevolg van de recente economische ontwikkelingen en de stijgende prijzen.

Uiteraard is een reorganisatie niet de enige manier om op de economische ontwikkelingen in te spelen. Ondernemers kunnen ook andere kostenbesparende maatregelen treffen. Is een reorganisatie desondanks onvermijdelijk, dan is het van belang om dit juridisch gezien goed te regelen en rekening te houden met de toepasselijke wettelijke regelingen en belangen van de werknemers.

Reorganisaties in meerdere sectoren

Vorig jaar kondigden wij al in onze blog aan dat een reorganisatiegolf binnen de Tech sector werd ingezet. Ook merkten we toen al op dat het waarschijnlijk niet alleen zou blijven bij reorganisaties binnen de Tech sector. Helaas hebben we daarin gelijk gekregen. Inmiddels geldt dat dit voor veel meer sectoren van toepassing is. In de blog van vorig jaar bespraken we een aantal belangrijke aspecten waarmee rekening dient te worden gehouden in het geval van reorganisatie. Dit geldt in de huidige situatie onverminderd. Graag verwijzen we voor de belangrijkste onderwerpen naar de blog die we eerder schreven.

Blenheim begeleidt u bij een (mogelijke) reorganisatie

Wij helpen bedrijven regelmatig met de beoordeling of een reorganisatie noodzakelijk en juridisch haalbaar is. Wordt besloten om tot een reorganisatie over te gaan, dan begeleiden we de ondernemer in het gehele proces. Overweegt u een reorganisatie door te voeren binnen uw organisatie, of heeft u daarover meer in algemene zin vragen? Neem dan gerust contact op met de advocaten van het Team Arbeidsrecht. Wij denken graag met u mee!