21 oktober 2022

Vastgoedmarkt | Rechter: Great Property Experience moet half miljoen euro terugbetalen aan deelnemers

Categorie: Procesrecht

Dit artikel is op vrijdag 21 oktober gepubliceerd op de website van Vastgoedmarkt. Collega Thomas Kriense is advocaat van de gedupeerde groep ex-deelnemers, die door de rechter in het gelijk zijn gesteld.

Het coachings- en netwerkplatform Great Property Experience (GPE) moet ruim 591.000 euro terug betalen aan oud-deelnemers. Dat besloot de rechtbank Midden-Nederland.

Het bedrijf heeft zicht schuldig gemaakt een ‘misleidende handelspraktijken’, zo blijkt uit een niet-gepubliceerd vonnis in handen van het FD.

De 44 oud-deelnemers zeggen te zijn voorgelogen en wilden hun inschrijfgeld terug. Tegen betaling (tot 20.000 euro) konden cursisten lid worden van een exclusief besloten netwerk (Black Badge) met een virtuele marktplaats met tientallen deals. Eerder bleek al uit een gesprek van Vastgoedmarkt met Paul Verheijden, een van de claimanten, dat het aanbod in het netwerk nihil was en slechts ‘een lokkertje’ was.

De rechter oordeelde afgelopen woensdag dat GPE klanten op het verkeerde been heeft gezet. Het aanbod bleef achterwege en er was vooral veel Engels vastgoed, terwijl GPE communiceerde dat het om Nederlandse panden ging. Volgens de rechter had GPE een resultaatsverplichting om vastgoed aan te bieden op de marktplaats van het netwerk voor de deelnemers. GPE moet nu de inleg terugbetalen van de deelnemers die een Black Badge-lidmaatschap kochten, schrijft het FD. GPE-advocaat Rolf Woltinge sluit een hoger beroep niet uit.