14 september 2017

Vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandverzekering

Categorie: Bestuursrecht

Degene met een rechtsbijstandsverzekering heeft het recht, indien een procedure gestart moet worden, om zelf een advocaat te kiezen. Het recht van vrije advocaatkeuze voor een rechtszaak wordt erkend door het Europese Hof van Justitie. U kunt dus een advocaat van Blenheim vragen voor u op te treden. Bel vrijblijvend om kennis te maken met een van onze advocaten. De rechtsbijstandsverzekeraar moet de kosten van de advocaat betalen die u heeft gekozen.

Vrijheid keuze advocaat verzekerde rechtsbijstandverzekering

Als verzekerde bij een rechtsbijstandsverzekeraar dien je conform de polisvoorwaarden tijdig een geschil te melden bij de verzekeraar. Er is dan mogelijk nog geen procedure aan de orde. In dat geval zal de rechtsbijstandsjurist van de zich inspannen om het belang van de verzekerde te behartigen. Indien het juridische geschil niet wordt opgelost en het toch tot een procedure komt, kun je als verzekerde voor rechtsbijstand zelf melden aan de rechtbijstandverzekering welke advocaat je wilt inschakelen. De advocaat of jurist die door de rechtsbijstandsverzekering wordt voorgedragen hoeft niet geaccepteerd te worden. De bijstandsverzekering dient het recht van vrije advocaatkeuze te respecteren. De verzekering dient ook de kosten van de juridische bijstand van de advocaat te voldoen.

Second opinion advocaat op kosten rechtsbijstandsverzekeraar

Ons advocatenkantoor treedt regelmatig op voor rechtsbijstandsverzekeraars. Ook geven wij regelmatig een second opinion indien er tussen de verzekerde en de rechtsbijstandsverzekering een geschil is over de haalbaarheid van een rechtszaak of de kans van slagen van hoger beroep. Neemt u daarvoor eerst contact op met één van onze advocaten, om de zaak eerst door te nemen. Indien de advocaatkeuze is gemeld bij de rechtsbijstandsverzekering zal de advocaat met de rechtsbijstandsverzekering een afspraak maken over betaling van de kosten. Daar hoeft de verzekerde verder niets aan te doen.