10 december 2020

Walther Haksteeg wint Blenheim Scriptieprijs 2020

Categorie: Ondernemingsrecht

De Blenheim Scriptieprijs wordt jaarlijks door Blenheim Advocaten uitgereikt aan de schrijver van de beste vennootschapsrechtelijke masterscriptie. Dit doen wij samen met Celsus Juridische Uitgeverij, die de beste scriptie in boekvorm uit zal geven.

Online prijsuitreiking

Voor het derde jaar op rij hebben wij de scriptieprijs georganiseerd. Deze keer anders dan anders, maar niet minder leuk! De drie finalisten, Walther Haksteeg, Christian Posthouwer en Leonie Bach Kolling waren uitgenodigd om de uitreiking online bij te wonen. En het leuke van een online meeting is dat iedereen hier bij aanwezig kan zijn! Zo konden de familie en collega’s van deelnemers ook aanwezig zijn.

Om het toch een beetje aan te kleden, hebben de drie finalisten van te voren een pakketje thuisgestuurd gekregen. Met daarin een flesje champagne dat koud gelegd moest worden en een cheque waarin de uiteindelijke positie (nummer 1, 2 of 3) op stond met de naam van de deelnemer. Deze was uiteraard ingepakt en mocht pas open gemaakt worden tijdens de uitreiking.

Bekendmaking winnaar

Na een korte introductie van ons kantoor, kregen de drie de finalisten de ruimte om hun scriptie toe te lichten. Hier werd vervolgens vanuit Blenheim feedback op gegeven. Maar hierna was toch echt het moment aangebroken waar het allemaal om draait, de bekendmaking. Na het aftellen maakten de finalisten tegelijk de cheques open, met het volgende resultaat:

1e plaats: Walther Haksteeg

Schadeverhaal voor optiebeleggers na misleiding door beursvennootschappen

2e plaats: Christian Posthouwer

Toerekening van kennis aan concernvennootschappen

3e plaats: Leonie Bach Kolling

Systematiek van bestuurdersaansprakelijkheid

Uitgeven van winnende scriptie

Na een proostmoment nam Michel Knapen van uitgever bij Celsus juridische uitgeverij nog even het woord. Na het actualiseren van de scriptie, wordt de scriptie van Walther uitgebracht onder deze uitgeverij. Daarnaast ontvangt hij van Blenheim de prijs van € 500,- Een mooie beloning voor deze indrukwekkende scriptie!

Vanuit Blenheim willen wij alle deelnemers van dit jaar bedanken, Wij zijn erg blij met het grote aantal inzendingen, maar bovenal van de kwaliteit van de ingezonden scripties. 

Ben je op zoek naar meer informatie over de Blenheim Scriptieprijs? Neem dan een kijkje op deze pagina.