Joint ventures

Wilt u met een of meer ondernemingen meer intensief gaan samenwerken en een zogenaamde joint venture opzetten? Blenheim kan u hierbij helpen. Wij hebben een team van gedreven advocaten in huis die gespecialiseerd zijn in dit rechtsgebied. Zo bent u ervan verzekerd dat alles van A tot Z in goede banen wordt geleid.

De voor- en nadelen van een joint venture

Een onderneming kan een branchegenoot of concurrent overnemen, ondernemingen kunnen fuseren, maar bedrijven kunnen ook gezamenlijk een joint venture opzetten. Gebruikelijk is dan dat een nieuwe vennootschap wordt opgericht waarin twee of meer ondernemingen particperen en met elkaar samenwerken. Een joint venture kan verschillende ondernemingsvormen aannemen. Zo is het mogelijk om een commanditaire vennootschap (CV), een vennootschap onder firma (VOF) of een besloten vennootschap (BV) op te richten.

Hoe ziet een joint venture overeenkomst eruit?

Een joint venture overeenkomst wordt samen met alle partners en de desbetreffende advocaat opgesteld. Tijdens het opstellen van het contract wordt rekening gehouden met de bijdrage van elke partij, de aandelen die zij daarin hebben en wie verantwoordelijk is voor (de nalevering van) welke rechten en plichten. Daarnaast wordt gekeken naar de duur van de overeenkomst. Het is namelijk vaak zo dat de lengte van een joint venture-contract beperkt is. Ook is het belangrijk om aandacht te besteden aan een geschillenregeling.

De duur van een joint venture contract is vaak beperkt. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan geschillenbeslechting.

Onze joint venture specialisten staan u bij

De rol van een joint venture-advocaat is om de krachten van alle partijen op een nauwkeurige manier te bundelen, zodat het risico op een eventueel conflict minimaal blijft. Bij Blenheim hebben we hier veel ervaring mee. Onze advocaten Tom de Waard en Dirk de Waard beschikken over jarenlange expertise en kennis op dit gebied. Samen met u zorgen zij ervoor dat uw nieuwe onderneming staat als een huis.

Als u op het punt staat een joint venture op te zetten, neem dan contact met ons op.

Leg ons uw juridische uitdaging voor en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.