Financieel recht

De snel veranderende wereld van de financiële markten brengt veel uitdagingen met zich mee. Ondernemingen en financiële instellingen worden de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met complexe (inter)nationale wet- en regelgeving. De advocaten financieel recht hebben gespecialiseerde kennis op alle onderdelen van het financiële recht. Denk aan kapitaalmarkten, fusies en overnames, financieringen, financiële geschillen, marktmisbruik, regulering en toezicht.

Neem contact op

Gerelateerde praktijkgebieden

Financieel recht

Financieel toezicht

Blenheim heeft gespecialiseerde advocaten die ondernemingen bijstaan in uiteenlopende kwesties over vergunningen, handhaving en financiële (toezicht)wetgeving. Wij adviseren over de reikwijdte van het (inter)nationale toezichtrecht (zoals de Wet op het financieel toezicht, Mifid II, MAR en PSD2) en ontzorgen ondernemingen bij trajecten met toezichthouders (AFM, DNB en ECB). Die toezichtaspecten zien bijvoorbeeld op vergunningsaanvragen, verklaringen van geen bezwaar, bedrijfsvoering, procedures en onderzoeken. 

Financierings- en procespraktijk

Blenheim adviseert zowel over procedurele als niet-procedurele aspecten met betrekking tot regelgeving en financiële bedrijfsvoering. Onze specialisten zijn bekend met alle financiële aspecten van overnametrajecten, acquisitiefinanciering, opzetten van financieringsstructuren en algemene bancaire financiering. Bij (her)financieringen combineren wij onze kennis op het gebied van financieel toezicht. 

Bij geschillen zoeken wij altijd naar de beste oplossing. Als procederen nodig is, schromen wij niet om daarvoor alles uit de kast te trekken. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met individuele en collectieve procedures. Die gaan onder meer over financiële producten, zorgplichten, financieringsovereenkomsten, kredietverleningen, vermogensbeheer, beleggingsadviezen, prospectussen, derivaten (zoals renteswaps) en geschillen met toezichthouders. Wij procederen bij gerechtelijke instanties, maar ook bij klachtinstituten, zoals het KiFiD.

Waarom kiezen voor Blenheim?

Blenheim begrijpt wat ondernemers nodig hebben. Onze specialisten staan bekend om het vertalen van ingewikkelde financieel juridische kwesties naar bruikbare en praktische adviezen. 

Blenheim is voorloper op het gebied van technologie en innovatie in de financiële sector. Daarbij bundelen wij krachten met onze specialisten van (onder andere) IT en gegevensbescherming. Zo garandeert Blenheim haar cliënten, zowel nieuwe marktspelers als gevestigde instellingen, ‘full service’ expertise en dienstverlening. Haar multidisciplinaire team adviseert omtrent de complexe vraagstukken, zodat partijen optimaal kunnen profiteren van de kansen die innovaties bieden. 

Wilt u meer weten over Financieel recht?

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Gepubliceerde Artikelen

Crowdfunding - denk aan de 5 vereisten financieel recht

Lees verder

Crowdfunding - denk aan de 5 vereisten financieel recht

Lees verder