21 december 2022

Blenheim adviseert bij verkoop Wiko Isolatietechniek en Steigerbouw aan Remondis

Categorie: Bedrijfsovername

Arjen Paardekooper en Daan Willemse van Blenheim adviseerden de aandeelhouders Dennis van Wingerden en Joop van Wingerden bij de verkoop van Wiko Isolatietechniek en Steigerbouw aan Remondis Maintenance & Services.

Media en publicaties

  • Lees hier het persbericht van Wiko Isolatietechniek en Steigerbouw
  • Lees hier het artikel over de overname in het FD
  • Bekijk hier de deal op Mena.nl

Wiko Isolatietechniek en Steigerbouw

Wiko is opgericht in 1968 en gevestigd in Rotterdam. Een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar  gespecialiseerd is in isolatie en steigerbouw met een uitgebreid dienstenportfolio, waaronder thermische isolatie, akoestische isolatie, brandwerende doorvoeringen, steigers, rope access en tracing. Wiko is sterk aanwezig in industriële sectoren zoals petrochemie, chemie, energie, voeding, scheeps- en jachtbouw en offshore, waar het nieuwbouw-, renovatie- en reparatiewerkzaamheden uitvoert. Het bedrijf heeft meer dan 150 medewerkers. Ook na de overname zal het management van Wiko de organisatie met dezelfde visie en servicegerichtheid blijven leiden.

Remondis Maintenance & Services

Remondis Maintenance & Services maakt deel uit van de Rethmann-Group. Het Rethmann-concern heeft vier ondernemingsgroepen: Remondis (milieu- en waterbeheer en industriële diensten), Rhenus (logistieke diensten), Saria (Recycling) en Transdev (openbaar vervoerbedrijf). RMS is actief op het gebied van industriële diensten en streeft ernaar een geïntegreerde industriële dienstverlener voor de Nederlandse industrie te worden. Zij is reeds actief op de Nederlandse industriële markt via REYM, een bedrijf dat gespecialiseerd is in industriële reiniging. Met de overname van Wiko breidt RMS zijn portfolio uit met isolatie- en steigerdiensten.