Over Blenheim

Advocatenkantoor Blenheim is in 2001 opgericht en is een innovatief en ondernemend advocatenkantoor uit Amsterdam. Met meer dan twintig advocaten, juridisch medewerkers en een professioneel business support team werken wij dagelijks aan grote, interessante en impactvolle zaken. De advocaten van Blenheim snappen dat het essentieel is om zich goed in de achtergrond van een cliënt te verdiepen en de taal van de ondernemer te spreken. Dit doen wij door bovenop de actualiteiten te zitten, pragmatisch te adviseren met betrokkenheid, inzet en inlevingsvermogen in de situatie van cliënt.

Onze enthousiaste en efficiënte dienstverlening wordt door onze cliënten gewaardeerd. Wij streven ernaar ondernemers met raad en daad bij te staan en de zorgen die zij hebben op te lossen. Wij leiden jonge juristen graag op tot professionele advocaten en zo kunnen we onze specialismen verder uitbouwen.

“Liever een creatieve oplossing dan een procedure.”
Mark van Weeren, founding partner.

Ondernemende cliënten

Onze cliënten zijn doorgaans ondernemers. Dit zijn de mensen voor wie wij graag een stapje extra zetten om praktisch advies te geven op uitdagende vraagstukken. Ondernemen zit in het DNA van Blenheim. Naast de DGA’s en (grote) ondernemingen ontzorgen we multinationals en beursgenoteerde bedrijven.

In de praktijk

De praktijkgebieden van ons kantoor zijn commercial en corporate litigation, ondernemingsrecht, vastgoedrecht, bestuursrecht, financieel recht, arbeidsrecht, privacyrecht en contractenrecht. Wij adviseren en procederen waar het nodig én van toegevoegde waarde is. Ook is er een specifieke hospitality desk, German desk en international desk.

 “Je kan als advocaat niet adviseren als je terzake geen echte proceservaring hebt.”
Jeroen Latour, founding partner.

Internationale focus

Blenheim heeft een internationale rechtspraktijk en is onderdeel van LAW, een internationaal netwerk van middelgrote advocatenkantoren over de hele wereld. De meeste advocaten hebben dan ook kennis van de Engelse en/of Duitse taal en de ondernemerscultuur. Onze advocaten adviseren en procederen binnen het brede spectrum van het internationaal ondernemen.

Advocaten en support staff

Onze advocaten zijn betrokken en gedreven adviseurs voor én met de cliënt. Zij staan de cliënt graag bij tijdens dagelijkse bedrijfsvoering, tijdens onderhandelingen en in de rechtbank of de Ondernemingskamer. Om aan onze ambities te werken, werken onze advocaten samen met een professionele support staf. Deze collega’s hebben een expertise op de gebieden Marketing & Business Development, Finance, ICT en Human Resources.

“Wij laten de ondernemer ondernemer zijn door hen volledig te ontzorgen op juridisch gebied.”
Arjen Paardekoper, founding partner

Werkwijze

Na een gedegen onderzoek wordt samen met de cliënt de strategie en de aanpak bepaald om zo het gewenste resultaat te bereiken. Juridische kwaliteit is een basisvoorwaarde. Pragmatisme, proactiviteit en je kunnen verplaatsen in de situatie van de cliënt is net zo belangrijk.

Leg ons jouw juridische uitdaging voor en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.