Over Blenheim

Advocatenkantoor Blenheim is in 2001 opgericht en heeft sindsdien een stevige groei doorgemaakt. Wij zijn een commercieel georiënteerd middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam. Met ongeveer 50 medewerkers, waaronder 30 advocaten, zijn wij altijd op zoek naar de beste manier om onze cliënten te helpen. Dat betekent dat de cliënten altijd een beroep op ons kunnen doen. Daarbij proberen we met onze adviezen juridische problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Zijn de problemen al een feit, dan zorgen we dat deze zo snel mogelijk worden opgelost. Dit doen we met betrokkenheid, inzet en gezond pragmatisme. Kwaliteit staat altijd voorop!

Onze enthousiaste en efficiënte dienstverlening wordt door onze cliënten gewaardeerd. Wij streven ernaar ondernemers en ondernemende particulieren met raad en daad bij te staan en de zorgen die zij hebben op te lossen. Wij leiden jonge juristen graag op tot professionele advocaten en zo kunnen we onze specialismen verder uitbouwen. En dat doen we graag met u als klant.

“Liever een creatieve oplossing dan een procedure.”
Mark van Weeren, founding partner.

Ondernemende cliënten

Onze cliënten zijn doorgaans ondernemers. Dit zijn de mensen voor wie wij graag een stapje extra zetten om praktisch advies te geven op uitdagende vraagstukken. Ondernemen zit in het DNA van Blenheim. Naast de DGA’s en (grote) ondernemingen ontzorgen we multinationals en beursgenoteerde bedrijven.

In de praktijk

De praktijkgebieden van ons kantoor zijn commercial en corporate litigation, ondernemingsrecht, vastgoedrecht, bestuursrecht, financieel recht, arbeidsrecht, privacyrecht en contractenrecht. Wij adviseren en procederen waar het nodig én van toegevoegde waarde is. Ook is er een specifieke hospitality desk, German desk en international desk. Het volledige overzicht van onze werkzaamheden vind je hier.

 “Je kan als advocaat niet adviseren als je terzake geen echte proceservaring hebt.”
Jeroen Latour, founding partner.

Internationale focus

Blenheim heeft een internationale rechtspraktijk en is onderdeel van LAW, een internationaal netwerk van middelgrote advocatenkantoren over de hele wereld. De meeste advocaten hebben dan ook kennis van de Engelse en/of Duitse taal en de ondernemerscultuur. Onze advocaten adviseren en procederen binnen het brede spectrum van het internationaal ondernemen.

Advocaten en support staff

Onze advocaten zijn betrokken en gedreven adviseurs voor én met de cliënt. Zij staan de cliënt graag bij tijdens dagelijkse bedrijfsvoering, tijdens onderhandelingen en in de rechtbank of de Ondernemingskamer. Om aan onze ambities te werken, werken onze advocaten samen met een professionele support staf. Deze collega’s hebben een expertise op de gebieden Marketing & Business Development, Finance, ICT en Human Resources.

“Wij laten de ondernemer ondernemer zijn door hen volledig te ontzorgen op juridisch gebied.”
Arjen Paardekoper, founding partner

Werkwijze

Na een gedegen onderzoek wordt samen met de cliënt de strategie en de aanpak bepaald om zo het gewenste resultaat te bereiken. Juridische kwaliteit is een basisvoorwaarde. Pragmatisme, proactiviteit en je kunnen verplaatsen in de situatie van de cliënt is net zo belangrijk.

Leg ons jouw juridische uitdaging voor en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.