Monumentenrecht

De advocaten van Blenheim staan cliënten bij in kwesties over monumenten. Dit rechtsgebied is bij Blenheim onderdeel van het team vastgoed. Zij adviseren zowel over bestuursrechtelijke kwesties (zaken waar de overheid bij betrokken is) als privaatrechtelijke zaken (contracten, schadevergoeding, e.d.)

In monumentenrecht gespecialiseerde advocaat

Geschillen met monumentenzorg ontstaan soms door subjectieve oordelen van diverse adviseurs of ambtenaren betrokken bij monumenten. Zowel de Welstandscommissie als de Monumentencommissie geven een (subjectief) oordeel dat soms niet door de eigenaar van een monument wordt geaccepteerd. Vaak met weigering van een vergunning als resultaat. Ook de ongevraagde aanwijzing tot (gemeentelijk) monument levert regelmatig geschillen op met de eigenaar van het pand. Er is een overvloed van regelgeving en de papierwinkel rond vergunningen. Dat maakt het de eigenaar van een monument zeer lastig om adequaat tot verbetering of aanpassing van een monument over te gaan. Ook handhaving met dwangsom of boete maakt het leven van de monumenteigenaar er niet vrolijker op. Het is dan zinvol om een advocaat in te schakelen als uw belang van eigenaar van het monument geschaad wordt.

Advies over monument

Onze advocaten zijn er om de zorgen om lastige vraagstukken over een monument bij u weg te nemen en voor u op te lossen. Onze klanten mogen verwachten dat we helder, voortvarend adviseren en oplossingsgericht werken. We denken graag met u mee en proberen pro actief te adviseren.. Dit doen wij graag tegen scherpe tarieven en duidelijke afspraken.

Wilt u meer weten over monumentenrecht?

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.