Financieel recht

De snel veranderende wereld van de financiële markten brengt veel uitdagingen met zich mee. Ondernemingen en financiële instellingen worden de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met complexe (inter)nationale wet- en regelgeving.

Financieel toezicht

Blenheim heeft gespecialiseerde advocaten die ondernemingen bijstaan in uiteenlopende kwesties over vergunningen, handhaving en financiële (toezicht)wetgeving. Wij adviseren over de reikwijdte van het (inter)nationale toezichtrecht (zoals de Wet op het financieel toezicht, Mifid II, MAR en PSD2) en ontzorgen ondernemingen bij trajecten met toezichthouders (AFM, DNB en ECB). Die toezichtaspecten zien bijvoorbeeld op vergunningsaanvragen, verklaringen van geen bezwaar, bedrijfsvoering, procedures en onderzoeken.

Financierings- en procespraktijk

Blenheim adviseert zowel over procedurele als niet-procedurele aspecten met betrekking tot regelgeving en financiële bedrijfsvoering. Onze specialisten zijn bekend met alle financiële aspecten van overnametrajecten, acquisitiefinanciering, opzetten van financieringsstructuren en algemene bancaire financiering. Bij (her)financieringen combineren wij onze kennis op het gebied van financieel toezicht.

Bij geschillen zoeken wij altijd naar de beste oplossing. Als procederen nodig is, schromen wij niet om daarvoor alles uit de kast te trekken. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met individuele en collectieve procedures. Die gaan onder meer over financiële producten, zorgplichten, financieringsovereenkomsten, kredietverleningen, vermogensbeheer, beleggingsadviezen, prospectussen, derivaten (zoals renteswaps) en geschillen met toezichthouders. Wij procederen bij gerechtelijke instanties, maar ook bij klachtinstituten, zoals het KiFiD.

De advocaten financieel recht hebben gespecialiseerde kennis op alle onderdelen van het financiële recht. Denk aan kapitaalmarkten, fusies en overnames, financieringen, financiële geschillen, marktmisbruik, regulering en toezicht.

 

Gerelateerde praktijkgebieden

Wilt u meer weten over financieel recht?

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.