Merkenrecht

Bij Blenheim hebben wij advocaten gespecialiseerd in merkenrecht. Een advocaat in merkenrecht kan u voor de start van uw onderneming precies vertellen wat de mogelijkheden zijn qua naam om te voorkomen dat u anderen benadeelt.

Hieronder volgen enkele van de diensten die wij kunnen bieden:

  1. Merkregistratie: De advocaten van Blenheim kunnen helpen bij het indienen van een merkaanvraag bij het relevante merkenbureau om een merk te registreren en te beschermen.
  2. Merkbescherming: Wij kunnen u helpen bij het beschermen van het merk tegen inbreuk door derden en kan ook optreden tegen inbreukmakende partijen.
  3. Merkonderzoek: Wij kunnen een onderzoek uitvoeren naar het merk om te zien of er eventuele conflicten zijn met andere merken of merkhouders.
  4. Merklicentie: Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een licentieovereenkomst voor het gebruik van het merk door derden.
  5. Merkgeschillen: Als er een geschil is ontstaan over het merk, kunnen wij optreden namens de merkhouder en proberen het geschil op te lossen via onderhandelingen, arbitrage of gerechtelijke procedures.
  6. Merkwaardering: De advocaten van Blenheim kunnen een merkwaardering uitvoeren om de waarde van het merk te bepalen in het geval van overdracht, verkoop of fusie van bedrijven.

Al met al, wij kunnen u op verschillende manieren helpen om de rechten van merkhouders te beschermen en te handhaven.

Thomas Kriense

Wilt u meer weten over merkenrecht?

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.