Corporate & social responsibility

Bij Blenheim zijn we bewust van onze rol midden in de samenleving. Waar wij ons steentje bij kunnen dragen, doen wij dit graag. In Nederland hebben wij de luxe om het beroep uit te kunnen oefenen dat we graag zouden willen. Maar dit is niet overal in de wereld zo. En zelfs in Nederland moet je in sommige posities hard vechten om je droom waar te kunnen maken. Op deze pagina benoemen we een aantal praktijkvoorbeelden hoe wij ons inzetten voor een veilige bedrijfscultuur, beter milieu en gelijke kansen in de samenleving. Zowel nationaal als internationaal.

Diversiteit binnen Blenheim

Blenheim streeft naar een inclusieve cultuur.  Wij vinden het belangrijk dat iedereen volledig zichzelf kan zijn. Alleen op deze manier kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen.

Blenheim biedt een werkomgeving die ruimte biedt voor verschillen. Wij waarderen en respecteren verschillen tussen medewerkers en stimuleren de dialoog en samenwerking. Dat maakt het werk juist interessant! Wij zijn van mening dat verschillende zienswijzen, culturen, kennis en ervaring bijdragen aan creatieve oplossingen voor onze cliënten. Door dit uit te stralen willen wij ook de drempel verlagen voor iedereen die werkzaam is binnen Blenheim om zichzelf te kunnen zijn en zich hierin te uiten.

Daarnaast krijgen alle advocaten en juristen de vrijheid om pro bono organisaties, stichtingen en goede doelen bij te staan waar zij zichzelf mee verbonden voelen of het belangrijk vinden hier tijd en aandacht in te steken. Denk hierbij aan werkzaamheden voor natuurorganisaties,  organisaties gericht op de LGBTQ+ community en goede doelen en stichtingen met een beperkt budget.

Sport en gezondheid

Als je een fabriek hebt, zorg je ervoor dat je machines worden onderhouden en constant een update krijgen om goed te blijven draaien. Bij een advocatenkantoor werk je met mensen. En ondanks dat je een machine niet met een mens kan vergelijken, verdienen mensen dezelfde aandacht. En zelfs meer! Zo moedigt Blenheim alle medewerkers aan gezond en fit te blijven. Een groepje medewerkers loopt elk weekend hard in het Amsterdamse bos en we schrijven ons regelmatig in voor sportevenementen. Daarnaast heeft Blenheim een vaste psycholoog waar alle medewerkers langs kunnen. Deze gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk en je kan altijd je zorgen en problemen kwijt. Daarnaast coacht hij je op het gebied van je work-life balance.

Ook voor de samenleving is sporten belangrijk. Hiervoor sponsoren wij voetbalclub AFC uit Amsterdam. Omdat wij toch een link met ons vakgebied willen maken, sponsoren wij de kleding van alle scheidsrechters van de club.

Free a girl

Blenheim is trotse sponsor en legal partner van Free a Girl. Wereldwijd zitten er 2 miljoen kinderen, met name meisjes, vast in een situatie van seksuele uitbuiting. Ze worden opgesloten en uitgebuit in onder andere bordelen, massagesalons of in garageboxen. Free a Girl werkt keihard om deze kinderen te bevrijden.

Wij vinden het erg belangrijk om ons te verbinden aan dit goede doel. In Nederland hebben we de kans op onderwijs en om te worden wat we willen. Wanneer je hier als kind de droom hebt om advocaat te worden, is dit in veel gevallen haalbaar. De meisjes die door Free a Girl worden bevrijd durven alleen maar te dromen van vrijheid en dat de pijn en angst stopt. Niemand verdient het om zo op te groeien. Daarom maken wij jaarlijks een vaste bijdrage over aan deze organisatie, helpen wij met promoten van hun activiteiten en geven wij gratis juridisch advies.

Stichting K.I.D.S.

Blenheim is sponsor en legal partner van Stichting K.I.D.S. (Kids in Distress). De stichting heeft als doel de opvang, verzorging en scholing van straatkinderen in Vietnam. Dit doen zij door het opzetten van opvanghuizen voor straatkinderen. Zo zorgt K.I.D.S. voor een menswaardig bestaan, een opleiding en een gelukkige jeugd voor ruim 115 kinderen uit de sloppen van Ho Chi Minh City.

Blenheim heeft een aantal bedden in deze opvanghuizen geadopteerd. Hiermee betalen we jaarlijks een bedrag waarmee kinderen gegarandeerd de ruimte hebben en het budget om een menswaardig bestaan te krijgen. Daarnaast helpen wij met het promoten van hun activiteiten en geven wij gratis juridisch advies.

Leg ons jouw juridische uitdaging voor en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.