Procederen

Onze procesrecht advocaten zijn gespecialiseerd in het voeren van gerechtelijke procedures: bodemprocedures, kort gedingen, hoger beroep en arbitrageprocedures. Een procesrecht advocaat van Blenheim is er ook om juridische geschillen te voorkomen, en als een geschil problematisch is stappen we met u naar de rechter.

Wanneer heb je in een procedure een advocaat nodig?

Voor een procedure bij de kantonrechter heeft u geen advocaat nodig en bij een bestuursrechtelijke procedure ook niet. Op deze lijst staan meer voorbeelden. Voor een gewone rechtbankprocedure en hoger beroep en cassatie is een advocaat verplicht.

Advocaat als procesmanager

Procederen is de core-business van advocaten. Als het nodig stappen is wij voor u naar de rechter om uw recht te halen. Voor de diverse rechtsgebieden heeft Blenheim advocaten de gespecialiseerd zijn in de beschikbare juridische procedures. De advocaat bespreekt met u de strategie van een procedure. Wel bewijsmateriaal is er? Wordt er eerst beslag gelegd? Of worden er eerst getuigen gehoord? Tot het werk van de advocaat hoort ook het voeren van schikkingsonderhandelingen waarmee mogelijk een rechtszaak kan worden voorkomen. En ook regelt de advocaat het opstellen van de schikking (vaststellingovereenkomst). Door de jarenlange ervaring van onze advocaten en omdat wij in teamverband werken kunnen wij u goed en passend adviseren over uw zaak.

Wilt u meer weten over procederen?

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.