Handelsnaamrecht

De advocaten van Blenheim zijn gespecialiseerd in handelsnaamrecht. Wij kunnen u bijstaan in verschillende zaken met betrekking tot handelsnaamrecht.

Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Advies over handelsnamen: Wij kunnen je adviseren over de naam die u voor uw bedrijf wilt gebruiken en controleren of deze naam al door iemand anders wordt gebruikt. We kunnen ook controleren of de naam niet te algemeen is en dus niet als handelsnaam kan worden beschermd.
  2. Handelsnaamregistratie: Wij kunnen u helpen bij het registreren van uw handelsnaam bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) of bij de Kamer van Koophandel. Dit geeft u het exclusieve recht om de naam te gebruiken in uw branche.
  3. Handhaving van uw handelsnaam: Als iemand anders een vergelijkbare handelsnaam gebruikt, kan een advocaat handelsnaamrecht u helpen bij het handhaven van uw handelsnaamrechten door middel van sommatiebrieven, een procedure bij de rechter of een kort geding.
  4. Geschillen over handelsnamen: Als uw handelsnaamrecht wordt geschonden, kunnen wij u bijstaan bij het oplossen van het geschil met de andere partij. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er onderhandeld wordt over het gebruik van de naam of dat er een procedure wordt gestart.
  5. Onderzoek naar handelsnamen: Als u een bedrijf wilt overnemen of een nieuwe vestiging wilt openen, kunnen wij onderzoek doen naar de handelsnamen van concurrenten en adviseren over eventuele risico’s.

Kortom, de advocaten van Blenheim kunnen u bijstaan bij het beschermen en handhaven van uw handelsnaamrechten en u helpen bij het nemen van de juiste stappen om uw bedrijfsnaam te beschermen.

Wilt u meer weten over handelsnaamrecht?

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op