Ondernemingsrecht

De gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaten hebben jarenlange ervaring in het adviseren en procederen op het gebied van het ondernemingsrecht en bij het begeleiden van bedrijfsovernames. Klanten waarderen ons als een ondernemend team van specialisten, met kennis van de branche, die een no-nonsense aanpak hanteren, waarin naast juridische topkwaliteit, creativiteit en maatwerk voorop staan..

Ondernemingsrecht en procespraktijk

Blenheim is betrokken vanaf de oprichting van een vennootschap tot aan de herstructurering, fusie of ontbinding van een bedrijf. Wij adviseren ondernemers over de gehele reikwijdte van het ondernemingsrecht. Denk hierbij niet alleen aan aandeelhouders op het gebied van aandeelhoudersovereenkomsten, bestuurders op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid, maar ook aan commissarissen, toezichthouders en management op het gebied van corporate governance en ondernemingen op het gebied van commerciële contracten.

Daarnaast voeren wij procedures bij de rechtbank, de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam en bij de kortgedingrechter. Onze advocaten hebben ruime ervaring in het beslechten van geschillen tussen aandeelhouders, de uitkoop van een aandeelhouder, de gedwongen koop en verkoop van aandelen, maar ook het ontslag van een bestuurder of op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid.

M&A

De overnamespecialisten van Blenheim begeleiden kopers en verkopers bij een koop of verkoop van een bedrijf. Het goed doorlopen van een overnameproces – ondanks dat het er in de praktijk tussen koper en verkoper vaak vriendschappelijk aan toe gaat – is specialistisch werk en vereist deskundig en doelgericht advies. Wij hebben ruime ervaring met het gehele overnameproces, vanaf het opstellen van de geheimhoudingsverklaring, de Letter of Intent, tot het voeren van de onderhandelingen, het due diligence-onderzoek, het opstellen en beoordelen van de SPA (de koopovereenkomst van aandelen) en het uitvoeren daarvan.

 

Leg ons jouw juridische uitdaging voor en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.