Vastgoedrecht

Onroerend goed (vastgoed) is een specialisatie van Blenheim. Al vele jaren staan de vastgoedadvocaten van Blenheim klanten bij over de diverse aspecten van vastgoed.

In onroerend goed gespecialiseerde advocaten

Onroerend goed (vastgoed) recht is een breed vakgebied. Het omvat alle juridische aspecten van het bouw- en verkoopproces vanaf het ontwikkelen, ontwerp, bouwen, alsmede de verkoop, verhuur alsmede de rechten en plichten van betrokkenen in de vastgoedketen, zoals de ontwikkelaar, aannemer, de architect, de betrokken overheid wat betreft vergunningen, ontheffingen, bestemmingsplan, etc. De focus van de vastgoedadvocaat van Blenheim ligt bij optimale dienstverlening voor de klant.

Rechtsgebieden van vastgoed

De onroerend goed advocaten van het advocatenkantoor Blenheim zijn werkzaam op de navolgende rechtsgebieden: bouwrecht, erfpacht, koop en verkoop, appartementsrechten, mede-eigendom (mandeligheid), ruimtelijke ordening en bestuursrecht en burenrecht. Onze advocaten hebben zich op een of meer onderdelen van het vastgoedrecht nader gespecialiseerd. Daarom krijgt u altijd een advocaat die past bij de kwestie waar u advies of expertise bij nodig heeft.

Bij verkooptransacties behandelen we regelmatig de onderhandelingsfase, en ook geschillen over verborgen gebreken, dwaling en algemene voorwaarden, het schriftelijkheidsvereiste, de aansprakelijkheid verkoper, alsmede de mededelingsplicht en onderzoeksplicht; klachtplicht van de koper en verjaring; lasten en beperkingen; conformiteit; de positie van de makelaar; veilingkoop en kettingbeding; hypotheek, verontreiniging en schonegrondverklaring.

Hospitality desk voor retail en horeca

Blenheim adviseert met de Hospitality Desk een groot aantal winkelbedrijven en horeca over huurrecht, vergunningen, regelgeving gemeente, Activiteitenbesluit, PDV-beleid, bestemmingswijzigingen, exploitatieplicht, assortimentvoering in relatie tot het bestemmingsplan, bezwaar- en beroepsprocedures, schadevergoeding wegens omzetderving, bedrijfsoverdracht, overheidswetgeving, e.d. Door de expertise die Blenheim hiermee opgebouwd heeft kunnen wij u snel en goed van dienst zijn.

 

Wilt u meer weten over vastgoedrecht?

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.