3 december 2023

Blenheim adviseert management Julius Clinical Research bij overname door Ampersand Capital Partners

Categorie: Bedrijfsovername, Fusies en overnames, Ondernemingsrecht

Blenheim is trots om te melden dat medisch-onderzoeksbedrijf Julius Clinical Research is overgenomen door Ampersand Capital Partners. Arjen Paardekooper, Dirk de Waard en Olivier Bergh stonden het management van Julius Clinical bij tijdens deze deal.

De investering door en samenwerking met Ampersand geeft Julius Clinical de mogelijkheid om verder door te groeien en hun geografische voetdruk in Europe en Noord-Amerika uit te breiden.

Martijn Wallert, CEO van Julius Clinical over de deal

“Julius Clinical is zeer verheugd dat Ampersand investeert in het uitbreiden van onze expertise en ons geografisch bereik als wereldwijde onderzoeks- en wetenschappelijke partner voor farmaceutische en biotechnologische bedrijven. We zijn bij Julius Clinical enorm gegroeid, gedreven door een combinatie van wetenschappelijke expertise van wereldklasse en vaardigheden in het uitvoeren van klinische studies.”

Daniel Spasic, aankomend voorzitter van Julius Clinical

“Julius Clinical heeft een onderscheidende rol in het klinische CRO-landschap. De wetenschappelijke erfenis van het UMC Utrecht en de gevestigde onderzoeksnetwerken op het gebied van het centraal zenuwstelsel, nierziekten, cardiometabole ziekten en infectieziekten maken van het bedrijf een zeer onderscheidend medisch-onderzoeksbedrijf. Een bedrijf dat in staat is zijn klanten te voorzien van sterke wetenschappelijke ondersteuning en uitvoering van klinische studies, om nieuwe therapeutica en behandelingen te bevorderen voor patiënten wereldwijd. Ik ben verheugd om met Martijn en het getalenteerde team van Julius Clinical samen te werken om de positie van Julius Clinical verder te versterken en het bedrijf te laten groeien.”

Over Julius Clinical Research

Julius Clinical Research, opgericht in 2008 en gevestigd in Zeist, is een wetenschappelijk gefocuste organisatie voor medisch onderzoek die end-to-end klinische services biedt aan farmaceutische en biotechnologische bedrijven. Maar ook aan overheden en de academische wereld. Julius Clinical is toonaangevend in hun vakgebied en combineert dit met een wereldwijd netwerk van onderzoekslocaties om op maat gemaakte oplossingen te leveren voor klanten en hun klinische studies. Met een focus op de therapeutische specialismes neurologie, nierziekten, cardiometabole ziekten en infectieziekten, is Julius Clinical gegroeid tot ongeveer 200 werknemers en heeft het meer dan 130 klinische onderzoeken ondersteund, met meer dan 200.000 deelnemers in ongeveer 40 landen.

Over Ampersand Capital Partners

Ampersand Capital Partners, opgericht in 1988, is een participatiemaatschappij in het middensegment van de markt met een beheerd vermogen van $ 3 miljard, dat zich richt op groeigerichte investeringen in de gezondheidszorgsector. Met kantoren in Boston en Amsterdam maakt Ampersand gebruik van een unieke mix van private equity en operationele ervaring om waarde op te bouwen en prestaties op lange termijn te stimuleren, samen met de managementteams van haar portfoliobedrijven. Ampersand heeft geholpen bij het opbouwen van een groot aantal marktleidende bedrijven in elk van de kernsectoren van de onderneming in de gezondheidszorg.

Deal in de media