Arbitrage

Arbitrage is een middel voor geschillenbeslechting waarmee particuliere partijen geschillen kunnen beslechten zonder toevlucht te nemen tot gerechtelijke procedures. Het is een consensuele procedure waarbij partijen overeenkomen dat een geschil wordt behandeld door een onafhankelijk tribunaal van arbiters, die de bevoegdheid hebben om een bindende uitspraak te doen over de kwestie. Arbitrage wordt doorgaans gebruikt voor commerciële geschillen en biedt partijen een afdwingbaar, efficiënt en vertrouwelijk alternatief voor gerechtelijke procedures.

Blenheim heeft ervaring met het adviseren en vertegenwoordigen van partijen in arbitrageprocedures onder verschillende arbitrageregels, waaronder ICC, NAI, LCIA, UNCITRAL en CEPANI.

Ons arbitrageteam spreekt Nederlands, Engels en Duits en is bekend met zowel ‘common law’ als ‘civil law’ concepten en procedures. Blenheim heeft een team van Foreign Associates in dienst die zijn toegelaten in buitenlandse jurisdicties, die hun uiteenlopende kennis en achtergronden kunnen gebruiken om de beste resultaten voor onze klanten te bereiken.

Wilt u meer weten over arbitrage?

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.