28 september 2023

Blenheim adviseert Bonusan bij aangaan van samenwerking met bd-capital

Categorie: Bedrijfsovername, Ondernemingsrecht

Blenheim is trots te melden dat zij de aandeelhouders van Bonusan hebben geadviseerd bij de samenwerking met bd-capital. Arjen Paardekooper, Dirk de Waard en Olivier Bergh zijn betrokken namens Blenheim en hebben de aandeelhouders van Bonusan begeleid tijdens de deal.

Bonusan kiest voor een samenwerking met bd-capital om versneld haar ambities te realiseren

Bonusan is een gezondheidsbedrijf met 120 jaar ervaring in voedingssupplementen die zijn samengesteld op basis van wetenschap en inzichten vanuit de praktijk van gezondheidsprofessionals. Door de passie voor het vak en het gedreven ondernemerschap hebben vier generaties van de familie Bogaerds gezorgd dat Bonusan een autoriteit binnen de markt voor voedingssupplementen is.

De vraag naar persoonlijke gezondheidsoplossingen groeit snel door toenemende aandacht voor (preventieve) gezondheid en veroudering van de samenleving. Bonusan heeft de ambitie om zoveel mogelijk mensen toegang te bieden tot haar kennis, professionele netwerk en kwalitatieve, op wetenschap gebaseerde producten.

Zoektocht naar samenwerkingspartner

Om deze ambitie waar te maken met behoud van de kwaliteitsstandaarden van Bonusan, is de familie Bogaerds op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner. Bonusan is verheugd om bekend te maken dat zij bd-capital als samenwerkingspartner heeft gekozen. Dit stelt Bonusan in staat om samen met bd-capital de positieve impact van Bonusan en Natura Foundation te vergroten. bd-capital hecht grote waarde aan de geschiedenis van Bonusan, haar toegevoegde waarde richting de gezondheidsprofessionals en hun cliënten en de belangrijke rol van Natura Foundation als opleider en kennisinstituut.

Rik Bogaerds namens Bonusan: “We zijn heel blij met de samenwerking met het team van bd-capital, omdat we daarmee nog relevanter kunnen zijn voor onze huidige en toekomstige klanten en partners. Het vergroot de mogelijkheden voor R&D en innovatie en zal ons in staat stellen om een groter bereik voor onze producten, services en opleidingsprogramma’s te verwezenlijken. We delen dezelfde waarden en strategische ambities. Met gecombineerde expertise vergroten we samen met onze klanten en partners de positieve invloed op de gezondheid van steeds meer mensen.”

Deal in de media

FD: BD-capital neemt meerderheidsbelang in Nederlands voedingssupplementenbedrijf